Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Μακαρονάδα με πέστο από κουκιά - Fava bean pesto

Τούτη την εποχή, τα κουκιά τα έχουν δώσει όλα. Τα κουκιά είναι εύκολα στην καλλιέργεια, χωρις πολλούς εχθρούς -να φανταστείτε μια χρονιά που κάτι πρόβατα μας ρήμαξαν το μπαξέ, μόνο τα κρεμμύδια, η ρόκα και τα κουκιά τη γλίτωσαν. Εκτός από τα κλασσικά αγκιναροκούκια με μάραθο, μπορείτε επίσης να τα κάνετε φαλάφελ, ή κυπριακή σαλάτα με καθαρισμένα λουβιά που τρώγονται ωμά, αλλά εμείς δοκιμάσαμε μια άλλη εκδοχή.
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΠΟ ΚΟΥΚΙΑ!!!
Και είναι πεντανόστιμα. Χρησιμοποιούμε τα λουβιά των κουκιών τα οποία τα βάζουμε σε πολυκόπτη με σκόρδο, δύοσμο και λαδάκι. Αν βρούμε και φρέσκο κόλιαντρο, βάζουμε λίγο.Αφού τα πολτοποιήσουμε, τα ζεσταίνουμε σε τηγάνι, όχι να κάψει, ίσα να ζεσταθεί, και τα περιχύνουμε πάνω σε ζεστά μακαρόνια, τρίβουμε φρέσκο πιπεράκι και πασπαλίζουμε με μπόλικο ντόπιο τριμμένο κεφαλοτύρι... και τα τσακίζουμε!

Fava beans are so fresh at this period. We prepair a fava pesto and it's delicious. We put the insides of the fava beans (the big seeds), some garlic, fresh peppermint and into the multi. If we have fresh coriander we add some. After we blend them, we warm the pesto into a pan not very hot and we serve it on hot spaghetti with freshly grounded pepper and a lot of grated cheese.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου