Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Περί φορολόγησης και δημοσιότητας

Εδώ και μερικές ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου με δημοσιεύσεις ακόμα και στις μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ένα κειμενάκι από τον κατάλογο της ταβέρνας μας το οποίο το έχουμε δημοσιεύσει εδώ και 5 τουλάχιστον χρόνια. Απλώς, ένας πελάτης μας το φωτογράφησε χτες και το ανάρτησε στο twitter κι από τότε έγιναν του κόσμου οι αναδημοσιεύσεις.
Πρόκειται για το παρακάτω κείμενο:
«Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ – ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)»
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΩΝΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ. ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ [ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ….
Για να είμαστε ειλικρινείς, μετά από τόσα χρόνια που είναι γραμμένο στον κατάλογο (και στον αγγλικό και τον ιταλικό), μας ξάφνιασε ο ντόρος που γίνεται από χτες. Εξάλλου πολλοί άνθρωποι που το διαβάζουν, έλληνες και μη, το έχουν σχολιάσει θετικά αφού λέει το αυτονόητο, κάτι το οποίο το γνωρίζουν όλοι.
Αυτό που μας ώθησε να το γράψουμε στον κατάλογο ήταν το αίσθημα της αδικίας που σε πλημμυρίζει όταν από τη μια το κράτος παίρνει μέτρα που βαθαίνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση των από κάτω – και η βαριά φορολόγηση είναι ένα από τα πιο δραστικά - την ίδια στιγμή που όχι μόνο αφήνει αλώβητο το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά μας υποχρεώνουν ως κοινωνία να επωμιστούμε και τα χρέη των τραπεζών!
Για μας ο κατάλογος είναι ένα μέσο επικοινωνίας με τους πελάτες και θα ήταν λειψός εάν δεν συμπληρώναμε με αυτό τον σχολιασμό την υποχρεωτική αναγραφή της πρώτης πρότασης με τα κεφαλαία. Άλλωστε όταν μας υποχρέωσαν να το γράψουμε ξέχασαν να μας απαγορεύσουν να το σχολιάσουμε…. 


http://www.huffingtonpost.gr/2016/06/23/twitter-hashtag-_n_10626454.html?utm_hp_ref=greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου